Försvarsmaktens server användes i hackerattack
Hojt Communication is a consulting company focused on our clients need to rapidly bring the right product to the right market. We stand out due to our ability to combine skills in strategy, implementation, operations and technology with deep understanding about the connected world and the new levels of security and privacy protection that world brings.
vision,strategy,product,market,business development,marketing,mobility,Internet of Things,IoT,Security
22539
post-template-default,single,single-post,postid-22539,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-23565

Försvarsmaktens server användes i hackerattack

7fd2dece-70ed-4491-b45d-3b7b3ee47983.jpg

En av svenska Försvarsmaktens servrar utnyttjades i en omfattande IT-attack som slog ut amerikanska storbankers webbsidor, rapporterar Dagens Nyheter.
Servern blev ofrivilligt del av en överbelastningsattack, en så kallad ddos-attack, där mängder av datorer på kommando skickade stora datapaket till sidorna så att de låg nere, vissa i flera dygn. Händelsen utreddes av FBI.
Försvarsmaktens server hade under en längre tid haft en säkerhetsbrist. Dess IP-adress fanns med i listor över sårbara servrar som låg ute på nätet.
Det var först när Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) hörde av sig som Försvarsmakten reagerade.
– Vi har normalt bra koll på våra grejor. Detta misstag handlar om den mänskliga faktorn – vi har mycket folk som genomför drift. Det är viktigt att komma i håg att detta inte är en sårbarhet som går att utnyttja för att ta sig in i Försvarsmaktens IT-system, säger Dan Eriksson på Försvarsmakten till DN.

Sourced through Scoop.it from: omni.se

Att utnyttjas i attacker är mycket pinsamt. Man måste kunna ställa högre krav på en myndighet där säkerhet är högsta prioritet.

See on Scoop.itSecure communication